Şirket Profili


1933 yılında canlı hayvan satışı ve 1974 yılında toptan ve perakende et satışına Yalova'da kasap dükkanında başlayan firmamız, 1999 yılında ikinci şubesini Çiftlikköy ilçesinde halkın hizmetine sunmuştur.

Şirketimiz sektördeki toplu tüketim et üretimindeki boşluğu 2006 yılında fark etmiş, kasap dükkanında ki üretimini ayırarak Çiftlikköy ilçesinde 1.000 m²'lik üretim tesisini kendi mülkü üzerine kurmuştur. 2017 yılında Çiftlikköy ilçesinde yer alan tesis; kapasitemizin üstünde üretim yapmaya başlanması ve yeni ürün üretme hedeflerimizi gerçekleştirme hayalimizi karşılayamadığı için Şirket Sahibi Serdar Yıldız yeni bir yere taşınma projesini hayata geçirip; şu anda hizmet verdiğimiz Sugören tesis çalışmalarını başlatmıştır. Mülk satın alma işlemi sonrası altyapı ve makine-ekipman temini işlemlerine başlanmıştır. 29 Ekim 2018 tarihinde Çiftlikköy tesisimizi kapatarak, yeni yerimizde üretim faaliyetine başlanmıştır. Yeni üretim yerimiz; toplamda 14.000 m² alan üzerinde; 5.500 m² kapalı, 8.500 m² açık alan üzerine kurulmuştur. Karkas depo kapasitemiz, 600 takım olacak şekilde planlamıştır. 120 ton taze son ürün ve 300 ton donuk son ürün depolarımızın yanı sıra; 45 ton şok depo kapasitemiz mevcuttur.


Faaliyet Alanları

Firmamız çiğ kırmızı et parçalama ve kırmızı et ürünleri (döner, ısıl işlem görmüş sucuk ve köfte çeşitleri) üretimi, MAP( Modifiye Atmosfer Paketleme) tabaklı ürünlerin ( kıyma, kuşbaşı, döner ve köfte çeşitleri) üretim ve satışını gerçekleştirmektedir.
Çağın gerektirdiği teknolojik gelişmeler yakından takip edilerek, gıda güvenliği ilkelerine, yasal şartlara uygun ve müşterilerimizin beklentilerini karşılayan, çalışanlarımızın çalışmaktan gurur duyduğu, çevreye duyarlı üretim gerçekleştirmekteyiz.
Müşteri portföyüne sürekli yeni kurumsal firmalar ekleyen Etse Et, Türkiye'nin en büyük et tedarikçisi olma yolunda adımlarını sağlam bir şekilde atmaktadır. Günlük 80 ton et işleme kapasitesi ile verdiği kusursuz hizmet kalitesi Etse, Etse Et, Sucuk-Sa Sucuk, Piliç-Se Piliç, Döner-Se Döner, Baby Et, Baby Kıyma, Etset, Etda Et, Burgerse Burger, Yalov@ ve MeatFit tescilli markaları ile bölgenin parlayan yıldızıdır. Portföyüne lokanta ve restoranları da eklemiş, perakende satışın yanında toptan et ürünleri satışını çoğaltan bir yapıya kavuşturmuştur.

Etse Et Çiftliği

Etse Et'in uzun süre üzerinde çalıştığı "Etse Et Çiftlik" projesi hayata geçirilmiştir. Çiftliğimiz 5.000 m² alan üzerine kurulmuştur. Hayvanların beslenme ve barınma alanı yaklaşık olarak 2.000 m²’dir. 200 büyükbaş hayvan kapasitesi olan çiftliğimizde Kurban kesimlerinin yapılması planlanmaktadır. Kurban kesim alanlarında yaşanan zorlukları minimize etmek amacı ile kesim de usta kasaplar ve iş koordinasyonunda da alanında profesyonel takım arkadaşlarımızla birlikte kesimlerimiz; hijyenik, güvenilir, İslami koşullara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

Altyapı yatırımlarıyla yüksek sanitasyon ve hijyen sağlama çabalarımızla toplam kaliteyi hedefliyoruz. Önceden alınan vekaletname ile Kurban sabahında yaşanılan karışıklıklarında önüne geçmeyi planlamaktayız. Vekaletnameyi dilerseniz telefon ile dilerseniz hayvan seçimi esnasında hazırlanan dokümanlara imza atmak suretiyle gerçekleştirebilirsiniz. Sizlere daha iyi hizmet sunabilme adına kesim alanı, hayvanın death roada girdiği andan itibaren kameralar yerleştirilecektir. Böylelikle kesimin ve parçalamanın her anını internet ya da telefondan; dilediğiniz yerden takip edebileceksiniz. Kesim alanına, kesim operasyonunda görevli harici girişinin yasak olması ile en üst düzeyde hijyen-sanitasyonu sağlamayı amaçlamaktayız.


Tarihçemiz

  • 1933

    Etse Et'in hikayesi 1933 yılında Fahreddin Yıldız'ın Yalova'ya bağlı Gacıkköyü'nde kendi çiftliğinde yetiştirdiği büyükbaş-küçükbaş hayvanları ve çevre illerden (Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Bursa ve ilçelerinden gibi) canlı hayvan toplayarak, İstanbul Sütlüce mezbahasında kesimini yaptığı, İstanbul'da komisyonculara ve Yalova'da da canlı hayvan olarak satış yapması ile başlamıştır.
  • 1953

    1953 yılında 2.kuşak olan Hacı Sami Yıldız baba mesleğini devam ettirmeye başlamış, o da babası gibi celeplik yapmaya başlamıştır. Kendi çiftliklerinde yetiştirdiği hayvanların Yalova'da kesimini yaparak, Yalova'da komisyonculara ve o yıllarda dükkan işleten kasap esnafına satışını Et Tanzim Satış yerinde gerçekleştirmiştir. O da çiftlikte yetiştirdiği hayvanların yanı sıra çevre illerden topladığı hayvanların kesimini yapmaktaydı.
  • 1974

    1974 yılında 3.kuşak olan Salim Yıldız da dede mesleği ile ilgilenmeye başlamış ve Et Tanzim Satış yerinde karkas satışı yapan, bu dükkan; 5 usta kasap ve 2 kalfa ile birlikte, kemikli ve kemiksiz grubu et ürünlerini işlemeye başlamıştır. Perakende satış yapan bu dükkan böylelikle Marmara Bölgesi'ndeki adalardan, İstanbul'dan ve Yalova halkından müşteri potansiyeli oluşturmuştur. Baba-oğul Yalova'ya mezbaha kurulması konusunda önderlik etmiş ve mezbaha kurulumunda destek sağlamışlardır. Mezbaha kurulumundan itibaren Et Tanzim kesimlerini burada gerçekleştirmeye başlamıştır.
  • 1999

    1999 yılında 4. kuşak olan Serdar Yıldız da gelişmekte olan bu sektördeki hizmet açığını fark ederek dede mesleğine dönüş yapmıştır. Et Tanzim Satışı olan dükkan adını Yıldızlar Et olarak değiştirerek faaliyete başlamış, ticaretinden memnun kalan esnaf ve halkın taleplerini tek dükkan ile karşılayamayacak potansiyele ulaşmıştır. Böylelikle Çiftlikköy ilçesinde 2. şubesini açmıştır. Müşteri portföyüne lokanta ve restoranları da eklemiş, perakende satışın yanında toptan et ürünleri satışını çoğaltan bir yapıya kavuşturmuştur.
  • 2005

    2005 yılında Serdar Yıldız artan taleplerin 2 kasap dükkanı ile karşılayamayacağı kararına vararak, mevcut üretimini daha yüksek kapasiteye taşıyabilecek tesisleşmeye geçmesi gerektiğini anlar. Bununla beraber Yıldızlar Et'i kurumsal bir kimliğe büründürmek isteyen Serdar Yıldız, müşteri portföyüne kurumsal firmaları da dahil etmek ister. Bu yolda ilk adımı Yalova ve Gölcük'te ulusal market zincirinin 2 franchising işletmesini alarak yapar. Bu işletmenin ihtiyaçlarının kasap dükkanında karşılayamayan Serdar Yıldız, üretim tesisi kurma projelerini bu yıllarda başlatılmıştır.
  • 2006

    2006 yılında artan talebi karşılamak adına başlattığı projeyi hayata geçiren Serdar Yıldız, üretim tesisini bu yılda kurarak, faaliyetine devam eden kasap dükkanlarını ve franchising işletmelerinin ihtiyaçlarını bu tesiste karşılamaya başlamıştır. Yıldızlar Et'i kurumsal bir kimliğe sokmak isteyerek, Etse Et markasını tescilleterek kendi markasında et satışına devam etmiştir.
  • 2010

    2010 yılında gelişen teknoloji ve artan müşteri taleplerini karşılamak adına parçalama ve paketleme de gerekli olan makine ve ekipmanlar yenilenmiş, kapasiteleri arttırılmıştır. Ambalaj ve paketlemede yenilikler yapılmış, kamu ve özel ihaleler alınarak şirket profili farklılaşmaya başlamıştır.
  • 2012

    2012 yılı firmanın çehresinin değiştiği önemli bir dönüm yılı olmuştur. Yönetim ve Üretim kadrosuna katılan nitelikli personel istihdamı sağlanmış ve yeni makine-ekipman parkurları oluşturulmuştur. . Tesisleşme yolunda ciddi katkı sağlayan alt yapı çalışmaları ile makine-ekipman parkuru, sektördeki son teknolojik yeniliklerle tamamen değiştirilmiş, yeni depolama, üretim ve paketleme alanları oluşturulmuştur.
  • 2015

    2015 yılı itibari ile Etse Et yeni logosuyla birlikte kurumsal kimlik kazanımı yolunda ilerlemiştir. Birçok ulusal firmanın tedarikçisi olmuş, Marmara Bölgesi'nden sonra yurdumuzun farklı bölgelerine sevkiyatlar başlatılmıştır. Etse Et'in gelişimindeki yerinde ve doğru adımlar, sistemli planlı çalışmalar müşteri memnuniyetini beraberinde getirmiş bunun sonucunda istikrarlı büyüme sağlamıştır. Etse Et TOBB ve TEPAV'ın düzenlediği çalışma neticesinde Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi arasına girmiş; Gıda Sektöründe 2. sırada, Genel değerlendirmede 20. sırada olarak ödül almaya hak kazanmıştır. Et-Se Hayvancılık Et ve Et Ürünleri Gıda Yemek Hizmetleri Tarım Ürn.İth.İhr.Ltd.Şti.’nin ödül almaya hak kazandığı bir diğer yarışma ise “Sanayi Kuruluşları Çizgi Üstü Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu”dur. Yarışma Doğu Marmara Bölgesi’ndeki başarılı sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek amacıyla Kocaeli Sanayi Odası önderliğinde, dünyanın önde gelen bağımsız denetim kuruluşlarından olan Price waterhouse Coopers Türkiye(PwC) ve birçok kuruluşun işbirliğinde düzenlenmektedir. Organizasyonun amacı; yüksek verimlilikle çalışan, yenilikçiğe ve çalışanların gelişimine önem veren, finansal olarak başarılı iş sonuçları elde eden, ülkemizin ekonomisine katma değer yaratan, sürdürülebilir bir gelecek için topluma katkı sağlayan sanayi kuruluşlarının belirlenerek, tanınmasını ve ödüllendirilmesini sağlamaktır. Et-Se Et bu yarışmada sektörel dağılım arasında Gıda Sektöründe 1. olmuştur.

    Etse Et Çiftlik Projesi de bu yıl hayata geçirilmiştir.
  • 2018

    Genişleyen ürün yelpazemiz ve artan müşteri portföyümüzün sonucu olarak Çiftlikköy’de bulunan tesisimiz; alan, altyapı ve ekipman olarak ihtiyaçlarımıza cevap vermemeye başlamıştır. Türkiye’nin önde gelen Et Firmaları arasına girme hedefimizi gerçekleştirebilmek için Et-Se Et’in daha büyük bir alanda, teknolojik gelişmelere uygun makine-ekipman parkuru olan yeni bir tesis ihtiyacı oluşmuştur. Bu ihtiyacımızın farkına varan İşverenimiz Serdar Yıldız, konu hakkında fizibilite çalışmalarına 2017 senesinden başlamış olup; 2017 yılında yeni tesisimizin alan satın alma işlemini gerçekleştirmiştir. 2017 ve 2018 yılarını kapsayan altyapı çalışmalarına başlanmış olup, 29.10.2018 yılında yeni tesisimizde ilk üretimimiz gerçekleştirilmiştir.

    Yeni tesisimiz 14 dönümlük arazi üzerinde kurulmuş olup, 5.5 dönüm kapalı; 8.5 dönüm açık alan mevcuttur. Depolama kapasitemiz karkas et olarak 600 takım büyükbaş, 120 ton taze son ürün ve 300 ton donuk son ürün depolarımızın yanı sıra; 45 ton şok depo kapasitemiz mevcuttur.

    2018 Nisan ayı itibari ile yeni ürünümüz olan Döner de Tüm Türkiye çapında ulusal market zincir raflarında yerini almış olup; yapılan Kör tadımlarda birçok firmayı arkada bırakmıştır.