1933 yılında canlı hayvan satışı ve 1974 yılında toptan ve perakende et satışına Yalova'da kasap dükkanında başlayan firmamız, 1999 yılında ikinci şubesini Çiftlikköy ilçesinde halkın hizmetine sunmuştur. Şirketimiz sektördeki toplu tüketim et üretimindeki boşluğu 2006 yılında fark etmiş, kasap dükkanındaki üretimini ayırarak Çiftlikköy ilçesinde 1000 m²'lik üretim tesisini kendi mülkü üzerine kurmuştur. Tesisin içerisinde 50 ton kapasiteli 4 adet soğuk hava deposu (0 °C / +4 °C) ve 10 ton kapasiteli şok depo (-40 °C) ve donuk ürün muhafaza deposu (-18 °C) bulunmaktadır. Günlük et işleme kapasitesi 20 ton olan firmamız; yaklaşık olarak Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi ağırlıklı olmak üzere 20 ilimize sevkiyat gerçekleştirmektedir. 10 tanesi frigofirik (soğutucu motorlu) olmak üzere toplamda 20 adet aracı bünyesinde barındırmakta, 40'a yakın personelle hizmet sunmaktadır. Standartların ve mevzuatların gerekliliklerini karşılayan firmamızda ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000:2005 HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarının yanı sıra Helal Üretim Sertifikası da bulunmaktadır.

1933

Etse Et'in hikayesi 1933 yılında Fahreddin Yıldız'ın Yalova'ya bağlı Gacıkköyü'nde kendi çiftliğinde yetiştirdiği büyükbaş-küçükbaş hayvanları ve çevre illerden (Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Bursa ve ilçelerinden gibi) canlı hayvan toplayarak, İstanbul Sütlüce mezbahasında kesimini yaptığı, İstanbul'da komisyonculara ve Yalova'da da canlı hayvan olarak satış yapması ile başlamıştır.



1953

1953 yılında 2.kuşak olan Hacı Sami Yıldız baba mesleğini devam ettirmeye başlamış, o da babası gibi celeplik yapmaya başlamıştır. Kendi çiftliklerinde yetiştirdiği hayvanların Yalova'da kesimini yaparak, Yalova'da komisyonculara ve o yıllarda dükkan işleten kasap esnafına satışını Et Tanzim Satış yerinde gerçekleştirmiştir. O da çiftlikte yetiştirdiği hayvanların yanı sıra çevre illerden topladığı hayvanların kesimini yapmaktaydı.



1974

1974 yılında 3.kuşak olan Salim Yıldız da dede mesleği ile ilgilenmeye başlamış ve Et Tanzim Satış yerinde karkas satışı yapan, bu dükkan; 5 usta kasap ve 2 kalfa ile birlikte, kemikli ve kemiksiz grubu et ürünlerini işlemeye başlamıştır. Perakende satış yapan bu dükkan böylelikle Marmara Bölgesi'ndeki adalardan, İstanbul'dan ve Yalova halkından müşteri potansiyeli oluşturmuştur. Baba-oğul Yalova'ya mezbaha kurulması konusunda önderlik etmiş ve mezbaha kurulumunda destek sağlamışlardır. Mezbaha kurulumundan itibaren Et Tanzim kesimlerini burada gerçekleştirmeye başlamıştır.



1999

1999 yılında 4. kuşak olan Serdar Yıldız da gelişmekte olan bu sektördeki hizmet açığını fark ederek dede mesleğine dönüş yapmıştır. Et Tanzim Satışı olan dükkan adını Yıldızlar Et olarak değiştirerek faaliyete başlamış, ticaretinden memnun kalan esnaf ve halkın taleplerini tek dükkan ile karşılayamayacak potansiyele ulaşmıştır. Böylelikle Çiftlikköy ilçesinde 2. şubesini açmıştır. Müşteri portföyüne lokanta ve restoranları da eklemiş, perakende satışın yanında toptan et ürünleri satışını çoğaltan bir yapıya kavuşturmuştur.



2005

2005 yılında Serdar Yıldız artan taleplerin 2 kasap dükkanı ile karşılayamayacağı kararına vararak, mevcut üretimini daha yüksek kapasiteye taşıyabilecek tesisleşmeye geçmesi gerektiğini anlar. Bununla beraber Yıldızlar Et'i kurumsal bir kimliğe büründürmek isteyen Serdar Yıldız, müşteri portföyüne kurumsal firmaları da dahil etmek ister. Bu yolda ilk adımı Yalova ve Gölcük'te ulusal bir firmanın 2 franchising işletmesini alarak yapar. Bu işletmenin ihtiyaçlarının kasap dükkanında karşılayamayan Serdar Yıldız, üretim tesisi kurma projelerini bu yıllarda başlatırken, ilk frigofirik sevkiyat aracını da bu yılda alır.



2006

2006 yılında artan talebi karşılamak adına başlattığı projeyi hayata geçiren Serdar Yıldız, üretim tesisini bu yılda kurarak, faaliyetine devam eden kasap dükkanlarını ve franchising işletmelerinin ihtiyaçlarını bu tesiste karşılamaya başlamıştır. Çalışan kişi sayısı 15'e ulaşırken, sahip olduğu frigofirik araç sayısı 3'e çıkmıştır. Yıldızlar Et'i kurumsal bir kimliğe sokmak isteyen Serdar Yıldız, Etse et markasını tescilleterek kendi markasında et satışına devam etmiştir.



2010

2010 yılında gelişen teknoloji ve artan müşteri taleplerini karşılamak adına parçalama ve paketleme de gerekli olan makine ve ekipmanlar yenilenmiş, kapasiteleri arttırılmıştır. Frigofirik araç sayısı 6'ya çıkarılmış ve daha geniş alanlarda farklı çevre il ve bölgelere sevkiyatlar yapılmaya başlanmıştır. Ambalaj ve paketlemede yenilikler yapılmış, kamu ve özel ihaleler alınarak şirket profili farklılaşmaya başlamıştır.



2012

2012 yılı firmanın çehresinin değiştiği önemli bir dönüm yılı olmuştur. Yönetim ve üretim kadrosuna katılan nitelikli personel yapılanması ile birlikte, Tarım Bakanlığı'nın Kırsal Kalkındırma Destek Programı'ndan faydalandırılmıştır. Tesisleşme yolunda ciddi katkı sağlayan alt yapı çalışmaları ile makine-ekipman parkuru, sektördeki son teknolojik yeniliklerle tamamen değiştirilmiş, yeni depolama, üretim ve paketleme alanları oluşturulmuştur. Araç filosu 20'ye yükselmiş, marka tescil ve patent hakları alınmıştır.



2015

2015 yılı itibari ile Etse Et yeni logosuyla birlikte kurumsal kimlik kazanımı yolunda ilerlemiştir. Birçok ulusal firmanın tedarikçisi olmuş, Marmara Bölgesi'nden sonra yurdumuzun farklı bölgelerine sevkiyatlar başlatılmıştır. Etse Et'in gelişimindeki yerinde ve doğru adımlar, sistemli planlı çalışmalar müşteri memnuniyetini beraberinde getirmiş bunun sonucunda istikrarlı büyüme sağlamıştır. Etse Et TOBB ve TEPAV'ın düzenlediği çalışma neticesinde Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi arasına girmiş ve ödül almaya hak kazanmıştır. Etse Et Çiftlik Projesi de bu yıl hayata geçirilmiştir.

Firmamız çiğ kırmızı et parçalama ve kırmızı et ürünleri (döner, ısıl işlem görmüş sucuk ve köfte çeşitleri) üretimi, MAP( Modifiye Atmosfer Paketleme) tabaklı ürünlerin ( kıyma, kuşbaşı ve köfte çeşitleri) üretim ve satışı ile çiğ beyaz et satışını gerçekleştirmektedir.

Çağın gerektirdiği teknolojik gelişmeler yakından takip edilerek, gıda güvenliği ilkelerine, yasal şartlara uygun ve müşterilerimizin beklentilerini karşılayan, çalışanlarımızın çalışmaktan gurur duyduğu, çevreye duyarlı üretim gerçekleştirmekteyiz.

Müşteri portföyüne sürekli yeni kurumsal firmalar ekleyen Etse Et, Türkiye'nin en büyük et tedarikçisi olma yolunda adımlarını sağlam bir şekilde atmaktadır. Günlük 20 ton et işleme kapasitesi ile verdiği kusursuz hizmet kalitesi Etse, Etse Et, Sucuk-Sa Sucuk, Piliç-Se Piliç, Döner-Se Döner, Baby Et ve Baby Kıyma tescilli markaları ile bölgenin parlayan yıldızıdır.

Etse Et'in uzun süre üzerinde çalıştığı "Etse Et Çiftlik" projesi hayata geçirilmiştir. Çiftliğimiz 10,000 m² alan üzerine kurulmuştur. Hayvanların beslenme ve barınma alanı yaklaşık olarak 5,000 m² olup, kesim alanımız yaklaşık 500 m²'dir. 350 büyükbaş hayvan kapasitesi olan çiftliğimizde Kurban kesimlerinin yapılması planlanmaktadır. Kurban kesim alanlarında yaşanan zorlukları minimize etmek amacı ile kesim de usta kasaplar ve iş koordinasyonunda da alanında profesyonel takım arkadaşlarımızla birlikte kesimlerimiz; hijyenik, güvenilir, İslami koşullara uygun şekilde gerçekleştirilecektir. Altyapı yatırımlarıyla yüksek sanitasyon ve hijyen sağlama çabalarımızla toplam kaliteyi hedefliyoruz. Önceden alınan vekaletname ile Kurban sabahında yaşanılan karışıklıklarında önüne geçmeyi planlamaktayız. Vekaletnameyi dilerseniz telefon ile dilerseniz hayvan seçimi esnasında hazırlanan dokümanlara imza atmak suretiyle gerçekleştirebilirsiniz. Sizlere daha iyi hizmet sunabilme adına kesim alanı, hayvanın death roada girdiği andan itibaren kameralar yerleştirilecektir. Böylelikle kesimin ve parçalamanın her anını internet ya da telefondan; dilediğiniz yerden takip edebileceksiniz. Kesim alanına, kesim operasyonunda görevli harici girişinin yasak olması ile en üst düzeyde hijyen-sanitasyonu sağlamayı amaçlamaktayız.

 
 Ana Sayfa     Haberler

ET-SE Hayvancılık Et ve Et Ürünleri  Ltd. Şti. 

  Mehmet Akif Ersoy Mah. & Cad.
      Yıldız Sk. No:1
      Çiftlikköy / YALOVA

  0-226-352 86 00
  0-226-352 79 00
  info@etseet.com.tr